Sezon başında Arsene Wenger’in takımında tutmayı başaramadığı Cesc Fabregas, şimdi Barcelona formasıyla göz kamaştıran bir performans sergiliyor. Pep Guardiola ise ne kadar yerinde bir transfer yaptığının keyfini yaşıyor.

54644

Barcelona’nın Arsenal’den ısrarla transfer etmek istediği ve 2011 Ağustos’un muradına erdiği bir yıldız; Cesc Fabregas. Katalanlar’ın altyapısında yetişen ve 2003 yılında 16 yaşındayken Arsenal’e transfer olan Fabregas ”evine döndü.” Barcelonalı futbolcuların bile kadrolarında görmek istediği İspanyol futbolcu, oyun sistemine alışkın olduğu Barcelona’da her geçen gün ivmesini yükseltiyor ve kalitesini daha fazla konuşturuyor.

18 DAKİKADA 2 KUPA…

40 milyon Euro gibi dev bir rakam La Liga’ya dönüş yapan İspanyol futbolcu, transfer olduktan 4 gün sonra İspanya Süper Kupası’nı kaldırma başarısı gösterdi. 82. dakikada ilk kez Barcelona forması giyen 24 yaşındaki yetenek; Arsenal’deki kupa hasretini çabuk dindirdi.

26 Ağustos 2011’de bu kez UEFA Süper Kupa maçında Porto’ya karşı 80. dakikada sahne alan Fabregas, 88. dakikada bir de gol kaydederek Barcelona’da bir hafta arayla ikinci kez kupaya uzandı. 8 senelik İngiltere macerasında, FA Cup ve İngiltere Community Shield Kupası’nı kaldıran Fabregas, Barça’da ise 18 dakikada İspanya Süper Kupası’nı ve UEFA Süper Kupası’nı kazandı.

BARCELONA’NIN ÇOK YÖNLÜ YILDIZI

Uzun bir aradan sonra Barcelona formasıyla bu kez A takımda forma giyen Cesc Fabregas, uyum sorunu yaşamazken; kaydettiği gollerle takımının galibiyetlerine katkıda bulundu.

La Liga’da 17 hafta geride kalırken; Fabrgas’ın son Espanyol maçı olmak üzere 9 golü bulunuyor. Copa del Rey’de Osasuna’ya 2, Şampiyonlar Ligi’nde Plzen’e 1, UEFA Süper Kupası’nda Porto’ya 1 ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Santos’a 1 gol atan İspanyol yıldız; isabetli pas yüzdesiyle de Xavi ile Iniesta’nın en yakın alternatifi konumunda bulunuyor.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola’nın Cesc Fabregas’ı ısrarla Arsenal’den transfer etmek istemesinin bir nedeni varmış besbelli. Futbolculuk döneminde 4 numaralı formayı giyen Guardiola’nın, kendisi gibi aynı formaya ve numaraya aşık Fabregas hamlesinin ne kadar doğru olduğunu gördük. Arsene Wenger onu bırakmak istememekle ne kadar haklıysa; Pep Guardiola’nın da 24 yaşındaki yıldızı Katalunya’ya getirmekte bir o kadar haklı. Londra ekibi onun yokluğunu doldurmakta sıkıntı yaşarken; Barcelona ise alternatifli kadrosunda Cesc Fabregas gibi bir kaliteyi de bulundurmanın sefasını sürüyor.

Haber: Yasin TUNÇ
sporx özel

Yorum bırakın